JOTUNHEIMEN - fra øst til vest - med Besseggen og Bukkelegret

Fellestur

Fra dato
1. august 2019 kl. 08:00
Til dato
8. august 2019 kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hytte-Til-Hyttetur, "Turkatalog2019"
Arrangører
DNT Indre Østfold, DNT Nedre Glomma , DNT Vansjø , Tistedalen Friluftslag
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
1951

Torsdag 1. august
Rutebuss fra Oslo til Gjendesheim – og overnatter der.

Fredag 2. august
I dag skal vi den «klassiske ruta» over Besseggen. 740 meter motbakke fra Gjendesheim og opp til Veslefjellet – og så like langt ned igjen til Memurubu. Totalt 14 km og 6 timers gange. Sekken kan sendes med båt til Memurubu. Da blir det straks en «lettere og kortere» tur.

Lørdag 3. august
En litt tøff start på dagen i dag også. Bratt opp fra Memurubu til Sjugurdtinden 1300 moh. Så følger vi ryggen bortover opp til 1480 moh. Forbi Lågtunga og fram til der stien ned Bukkelegret begynner. Så går det stupbratt ned til Gjende-vannet. Deretter er det 2 km i strandkanten fram til Gjendebu. Totalt 10 km og 5 timers gange. Sekken kan sendes med båt til Gjendebu. Da blir det straks en «lettere og kortere» tur.

Søndag 4. august
Flott lang tur i dag. Vi stiger 500 meter i et ganske «rolig» terreng, før vi går litt ned til Leirvassbu. Vi går opp Storådalen, passerer på nordsiden av Langvatnet og stiskillet til Olavsbu, opp til Øvre Høgvagltjønnen, over Høgvaglen på 1518 moh – og ned til Leirvassbu på 1410 moh. Der skal vi ligge i 2 netter. Totalt 18 km og 6 timers gange.

Mandag 5. august
Vi har en hviledag i dag. På egenhånd, om du er sprek nok, kan du ta en tur f.eks. opp til Kyrkja på 2032 moh. Anbefales om du ikke har mye høydeskrekk. 4 timer t/r.

Tirsdag 6. august
Etter en hviledag er vi klar en for en særs vakker tur. Gjennom Gravdalen går vi 9 km videre vestover på grusvei fram til Gravdalsdammen. Så går vi ned i Storutladalen og kommer helt ned i 800 moh. Hytta Skogadalsbøen har en vakker beliggenhet 831 moh. Totalt 20 km og 7 timers gange.

Onsdag 7. august
Så skal vi i gang med nok en spennende tur. Vi går først tilbake 2 km på den stien vi kom i går. Så krysser vi Utla mot vest og følger Gjertvasselvi oppover, forbi Gjertvatnet på vestsiden og opp til Keiserpasset på 1500 moh. Her er stiskillet opp til Fannaråken, eller ned til Turtagrø som vi skal. Turtagrø Hotel ligger 900 moh langs riksveien, vi overnatter i Sveitservillaen. Totalt 16 km og 5 timers gange.

Torsdag 8. august
Hjemreise i dag. Rutebuss til Otta og tog til Oslo S.

Oppgitte tider er effektiv gangtid – så kommer pausene i tillegg. Det vil si at på en 6 timers tur, om været er behagelig, kan det godt hende vi er 8 timer ute på tur.

Max 15 deltakere  -  Påmeldingsfrist 27. mai

Pris kr. 8 300 inkl. all reise underveis fra Oslo Bussterminal og tilbake til Oslo S. Kost og losi fra middag dag 1. og til frokost med lunch-pakke dag 8. Losji stort sett på 4-6-manns rom i egen lakenpose.

Turleder Fred L. Larsen 9953 1967

JOTUNHEIMEN - fra øst til vest - med Besseggen og Bukkelegret

Torsdag 1. august Rutebuss fra Oslo til Gjendesheim – og overnatter der. Fredag 2. august I dag skal vi den «klassiske ruta» over Besseggen. 740 meter motbakke fra Gjendesheim og ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Fred L. Larsen