Avlyst HARDANGERVIDDA - fra fjellets enkelhet til luksus ved fjorden

Fellestur

Fra dato
21. august 2019 kl. 08:00
Til dato
25. august 2019 kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hardangervidda, "Turkatalog2019"
Arrangør
DNT Indre Østfold
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
1952
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Onsdag 21. august
Tog fra Oslo S til Geilo, leiebuss videre til Tinnhylen – og så er det 4 timer/13 km å gå til Sandhaug. Ganske flatt og lettgått terreng.

Torsdag 22. august
Lang tur til Hedlo i dag. Vi går på nordsiden av Nordmannslågen, opp gjennom Låghellerskaret, ned til elva Veig – og følger den til Hedlo. 8 timer/27 km. Lettgått og flatt de første 5 timene, så 100 meter opp i Låghellerskaret, deretter ned igjen 100 meter til Rjupehaug. Derfra fortsetter det rolig ned 300 meter til elva Veig, og så flatt fram den siste timen til Hedlo på 940 moh.

Fredag 23. august
Over elva på hengebro og 150 meter opp på Nuhaugane, videre vestover i småkupert terreng fram til Finnarbu. Gjennom dalen med Skuggabjørgselvi og opp 6o meter til Langavatnet. Videre til Lonavatnet og ned til den selvbetjente hytta Stavali - 5 timer/17 km. Hytta er en «oppgradert» selvbetjent hytte. Det vil si at det er et «hyttevaktpar» som lager rømmegrøt til middag og serverer en god frokostbuffé.

Lørdag 24. august
I dag kommer Husedalen, en av Vestlandets vakreste. Vi fortsetter nedover dalen, krysser Grøno og går opp 100 meter og skuer ned i Vierdalen. Så går det bratt ned 100 meter og ut til Reinsbrekkene, ser ut som svaberg. Der går vi 400 meter ganske bratt ned og følger elva Kinso med de store fossene Nykkjesøy-, Nyastøl- og Tveitafossen – og avslutter med 5 km på  grus/asfalt inn til Kinsarvik. Derfra tar vi ferge/buss til det fantastiske Hotel Ullensvang, dobbeltrom med fjordutsikt og en utrolig middagsbuffet  - 5 timer/17 km.

Søndag 25. august
Hjemreise i dag. Rutebuss til Geilo og tog til Oslo S.

Oppgitte tider er effektiv gangtid – så kommer pausene i tillegg. Det vil si at på en 6 timers tur, om været er behagelig, kan det godt hende vi er 8 timer ute på tur.

Max 15 deltakere  -  Påmeldingsfrist 26. mai

Pris kr. 6 950 inkl. all reise underveis fra Oslo S og tilbake dit. Kost og losji fra middag dag 1 og til frokost dag 5. Losji stort sett på 4-6-manns rom i egen lakenpose.

Turleder Kristian Larsen 4746 7846

 

HARDANGERVIDDA - fra fjellets enkelhet til luksus ved fjorden

Onsdag 21. august Tog fra Oslo S til Geilo, leiebuss videre til Tinnhylen – og så er det 4 timer/13 km å gå til Sandhaug. Ganske flatt og lettgått terreng. ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Kristian Larsen