HARDANGERVIDDA, fra fjell til fjord

DNT Indre Østfold, DNT Nedre Glomma , DNT Vansjø , Tistedalen Friluftslag
Hardangervidda (se kart)
2051

Turen passer for deg som vil oppleve de store variasjonene på Hardangervidda. Fra det «flate» midtpartiet til det «ville vest» - og bratt ned til fjorden. Fra de overdådige og velsmakende middager på betjente hytter, via enkle men svært sosiale måltider på selvbetjente hytter – og til hotelluksus ved fjorden.

25/7 – Tog fra Oslo S til Geilo, leiebuss videre til Trondsbu 1231 moh. Der, sentralt på Hardangervidda, ankommer vi ca. kl. 16:15 til vår første middag og natt.

26/7 – Vi går 5 timer til Besso 1250 moh. Ei koselig privat hytte med svært hyggelig atmosfære og spennende mat. Terrenget er ganske flatt og lettgått her inne på den sentrale delen av vidda. Vi passerer DNT-hytta Sandhaug etter 3,5 timer.

27/7 – 5,5 timers vandring til Litlos 1180 moh. Nå gir terrenget oss hyggelige variasjoner etter hvert som vi kommer lenger vest- og sørover. Fortsatt ganske lettgått, og nå kommer vi inn i den mest florarike delen av Hardangervidda.

28/7 – 5 timers vakker vandring til Torehytten 1340 moh. Vi skal nordover og enda litt lengre vest – og koser oss i et flott, variert og nydelig terreng. Etter 3,5 timer passerer vi Hårteigen, en markant «sukkertopp» som er synlig over store deler av Hardangervidda. Hytta er selvbetjent, så da må vi hente fram kokken i oss og tilberede en herlig middag fra hyttas matlager.

29/7 – Så er det 7 timer til den selvbetjente hytta Stavali 1 024 moh, men først skal jeg servere dere en førsteklasses og viden kjent havregrøtfrokost. Naturen er godt variert og spennende i dag. Enkelte strekk virker nesten som kystnær. Hytta er egentlig selvbetjent, men det er et hyttevaktpar der som serverer middag, frokost og lar oss smøre nistepakke, så vi skal ikke lide noen nød.

30/7 – I dag skal vi ned en av Vestlandets vakreste daler. Vi går 5 timer langs elva Kinso ned til Kinsarvik. Stien går i slyng, delvis på bratte «svaberg», men er lett å gå. Vi passerer de majestetiske fossene Søtefoss, Nykjesøyfoss og Nyastølfoss. Siste timen går vi på grus/asfalt inn til Kinsarvik 10 moh. Derfra tar vi bussen til det eksklusive Hotel Ullensvang. Der venter oss en fantastisk middagsbuffet og et herlig rom med fjordutsikt.

31/7 – Tidlig buss til Geilo og tog til Oslo S.

PRIS kr. 7 900 inkl. all reise underveis fra Oslo S og tilbake dit + kost og losji fra middag dag 1 og til frokost dag 7. Losji stort sett på 4-6-manns-rom i egen lakenpose. Dobbeltrom på hotellet. Om du ikke er medlem av DNT, kommer et tillegg på kr. 700  -  så, bli medlem i DNT!

Om terrenget:
Hardangervidda er Norges største nasjonalpark og Europas største høyfjellsplatå. Landskapet er grønt men «øde», lite trær, mye myr og mange innsjøer, elver og bekker. Det er betydelige forskjeller mellom vestsiden, som er dominert av et spennende steinete og til dels bratt terreng, og den sentrale delen som er «flat», og østsiden, også ganske flat, mens toppene der er mer  avrundet.

Se hva du trenger i sekken for en "hytte-til-hytte"-tur i fjellet om sommeren?

Se våre "Vilkår ved innenlandsturer"

HARDANGERVIDDA, fra fjell til fjord

Turleder: