FERSKINGKURS - Trømborgfjella

DNT Indre Østfold, DNT Nedre Glomma , DNT Vansjø , Tistedalen Friluftslag
Østfold (se kart)

Program

DNT Indre Østfold inviterer nå til ferskingkurs for alle som ønsker å bli tryggere eller lære mer om friluftsliv. Kurset passer for deg som har gått litt på tur før og deg som er helt nybegynner. Dette er et praktisk kurs og vi er ute i skogen under hele kurset. Med dette kurset ønsker vi å gjøre folk trygge slik at de får selvtilliten og motivasjonen for å komme seg ut. Tanken er ikke at folk etter endt kurs skal være klare for å krysse Hardangervidda på ski, men at de skal kunne gå på dagsturer i nærmiljøet, og etterhvert utfordre grensene videre. Gjennom kurset får deltakerne grunnleggende ferdigheter innen friluftsliv. Målet med kurset er at du som deltaker skal føle deg trygg på å ferdes i skogen og bli inspirert til å dra på tur!

Kursinnhold

Temaene på kurset er:

- Allemannsretten: Hvor kan man gå og hva må man ta hensyn til?

- Stier og merking: Hvordan fungerer merking og skilting og hva er lurt når man går på sti?

- Bekledning: Hva bør man ha på seg og med i sekken?

- Bål: Hva er det best og fyre med og hvordan fyrer man et bål?

- Kart og kompass: Hvordan leser man kartet og hva gjør man med kompasset?

- Matlaging ute: Hva kan man lage ute og hvordan tilbereder man mat på tur?

- Turplanlegging: Hvor langt kan man gå på en dag og hvordan planlegger man en fin tur?

Generell informasjon

Kurset er gratis for DNT medlemmer.
Andre betaler tilsvarende medlemskontingent for 2020, fra 220.- til 710.-. Ta kontakt med indreostfold@dnt.no for mer informasjon

Kursdato

Kurset går fra kl. 0900-1700 søndag 20.september.

Kurset holdes ved Ertevannet (i nærheten av Ertevannhytta) i Trømborgfjella.

Annet

Vi lager felles mat på primus (og bål hvis været tillater det).  Vi vil være ute hele tiden.

Grunnleggende ferdigheter innen friluftsliv, økt kompetanse, trygghet og inspirasjon til å ferdes i naturen. Kurset tar opp temaer som bekledning, utstyr, pakking av sekk, bruk av primus og bål, kart og kompass, planlegging av turer m.m.

Kurset finner sted ved Ertevannhytta i Trømborgfjella, og dere møter opp på parkeringsplassen ca 700 meter fra kursstedet

Dere skal lage maten deres selv, og får drikke til denne, men ta gjerne med ekstra drikkevann etter eget behov.

Adkomst: For dere som er usikre på veien, dere skal ta inn på Åsgårdveien (fv 685) uansett om dere kommer fra Mysen eller    Rakkestad (Trømborg), ta deretter inn på Lundeveien og følg denne til dere får en svær hestegård på venstre side. Like etter denne gården går veien inn i Fjella, følg skilt til p.plassen.

Påmelding  innen 13.september

Turleder     Marco Verkooijen 958 41 883

FERSKINGKURS - Trømborgfjella

Ønsker du å lære deg grunnleggende ferdigheter i friluftsliv og bli inspirert til å gå mer på tur? Da er ferskingkurset noe for deg! 8 timers kurs unnagjort på én søndag. ...