Hardangervidda øst

Fellestur

Fra dato
1. august kl. 17:00
Til dato
4. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2022_Hyttetilhytte, Hardangervidda, Fjelltur
Arrangører
DNT Indre Østfold, DNT Nedre Glomma , DNT Vansjø , Tistedalen Friluftslag
Dette arrangementet er over!

Bli med på tur i Norges største nasjonalpark og høyfjellsslette Hardangervidda. Vi går over slake vidder, gjennom moltemyrer og ser Hårteigen i det fjerne. Turen passer godt for nybegynnere, med korte dagsetapper og lettgått terreng.

1/8 –Ankomst Halne Fjellstugu.
Oppmøte Halne Fjellstugu ved RV 7 vest for Haugastøl senest klokka 17.00. Mulighet for parkering. Kvelden tilbringes sammen for å bli bedre kjent med hverandre og for mer informasjon om turen. 

2/8 – Halne - Rauhelleren.
Dagen starter med båttur med Halnekongen over Halnefjorden til Skaupa. Deretter fortsetter vi mot Rauhelleren Turisthytte. Turen går i bølgende terreng over Selstjønndalen og Skyttarbudalen, før vi krysser Store Nordmannsslepa vest for Tormodbrotet. Forbi stidelet til Stigstuv og under Raudhellerskorane med fint ekko og mulighet for å se fjellvåk. Vid utsikt mot vest over Langesjøen med Hårteigen i bakgrunnen. Ca 4 timer/12 km.

3/8 – Rauhelleren - Stigstuv.
Vi går tilbake opp under Raudhellerskoran til vi kommer til stidelet mot Stigstuv. Deretter over Tormodfloti ned til Holmetjønnan hvor vi må steingå en bekk. Ovenfor stien der den svinger langs vannet ligger ruinene av Holmetjønnlægret. Her finnes det en varde som trolig er minst 2000 år gammel. Videre mot Stigstutua til Stigstuv Turisthytte. Ca 5 timer/14 km.

4/8 - Stigstuv - Halne
Går nordover og opp vest for Grasnuten, forbi Simletjørna og over ryggen mellom Håsteinsreet og Skaupsjøberget til Lundhaukedalen. Forbi stidele til Dyranut og mot nordøst til sommerbru over Skulevikåna. Forbi Høtjørna og ned til RV 7. Videre ca 700 m østover langs veien til Halne Fjellstugu og hjemreise. Ca 5 timer/15 km.

Vi bor på betjente hytter. Oppgitte tider er effektiv gangtid og beregnet ut fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/t. Pauser, vær- og føre-forhold er ikke innberegnet i tidsberegningen.

Pris kr. 4.300  inkl. kost og losji fra middag dag 1 og til og med lunsj dag 4. Losji på 4-6 mannsrom i egen lakenpose. Oppmøte på Halne Fjellstugu for egen regning. Parkeringsavgift på Halne er ikke inkludert i prisen. Samkjøring kan eventuelt avtales etter påmelding.
Dersom du ikke er medlem av DNT er prisen kr. 5.100.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Mona Synnøve Rustad
  • Marit Mølmen Ringstad