Aktivitetsløypa på Østtorp er åpnet!

Rundt 200 var tilstede denne dagen og feiret åpningen av løypa
Rundt 200 var tilstede denne dagen og feiret åpningen av løypa Foto: Øivind Berget

26. september åpnet den flotte aktivitetsløypa på Østtorp. Nå er løypa åpen til fri bruk for alle - alle dager i året. Velkommen!

Søndag 26. september åpnet DNT Nedre Glomma det siste prosjektet foreningen har jobbet med. En spennende aktivitetsløype i skogen ved Østtorphytta i Varteig byr på utfordringer både for de små og de litt større. - Endelig er løypa åpnet og klar for bruk! Sier prosjektleder og nestleder i DNT Nedre Glomma, Ellen Kokkim. - Vi håper mange vil ta turen hit og benytte seg av det flotte anlegget.

Flott åpningsfest!

Rundt 200 små og store tok turen inn til Østtorp på åpningsfesten. Ordfører i Sarpsborg,  Sindre Martinsen Evje, klippet snora. -Maken til flott aktivitetsløype! Dette imponerer meg. Et fantastsik flott anlegg, sa ordføreren i åpningstalen. Til stede var også Kristin Oftedal, fagansvarlig for barne- og ungdomssatsing i DNT sentralt. -Det er veldig artig å se hva foreningene får til. Dette har dere klart på dugnad. Selv om det er Høyt og Lavt som har satt opp selve løypa er det innsatsen til de frivillige som er årsaken til at løypa står her i dag, sa hun.

Folk boltret seg i løypa eller slappet av rundt bålplassene. Været spilte på lag. DNT Nedre Glomma sto for pølser og kake til alle fremmøtte. Særlig stas var det at også Turbo, den blå reven, dukket opp og herjet rundt i løypene. -Vi er godt fornøyd med dagen, og synes det ble et hyggelig arrangement, sier Ellen Kokkim.

Gratis tilbud

Aktivitetsløypa består av ulike klatre- og balanseelementer, flere zip-liner samt trehytter forbundet med nettingbroer. - Løypa er lav over bakken og krever ikke sikring. Vi vil likevel minne om at foreldre må sørge for at barna ferdes sikkert i anlegget, understreker Kokkim. I tillegg er det tilrettelagt med gapahuker og bålplass.

Løypa er åpen for alle - alle dager i året. Velkommen!
Løypa er åpen for alle - alle dager i året. Velkommen! Foto: Øivind Berget

- Aktivitetsløypa er et gratistilbud, og er alltid åpen. Vi vil understreke at den driftes og vedlikeholdes på dugnad, og ber folk ta godt vare på både anlegget og naturen rundt. Det betyr å ikke gjøre opp ild utenom de etablerte bålplassene, benytte toalettene og ta med søppel hjem. Det legges ut ved i gapahukene. Bruk denne, og ikke hogg i trær i området. Dersom alle opptrer med respekt og varsomhet kan dette anlegget bestå som et flott tilbud til innbyggere i Østfold, og også noe Sarpsborg kan være stolt over å vise tilreisende.

Også Turbo herjet rundt i løypa!
Også Turbo herjet rundt i løypa! Foto: Øivind Berget

Adkomst

Når man skal besøke anlegget kjører man til Knatterudfjellet, med avkjørsel fra RV 22. Her er det opprabeidet fin parkeringsplass. Videre kan man enten velge gruset traktorvei eller blåmerket skogssti videre til Østtorp. Traktorveien er stengt for trafikk med bom, men kan fint brukes til fots, med sykkel eller barnevogn. Skogsstien går gjennom åpen furuskog. Ved begge alternativer er det omlag 2 km fra parkeringen og til Østtorp.

Skrevet av Rannveig Kildal Ramtvedt 28. september 2021