Fjelltur til Spidsbergseter med seniorgruppa

For 5. året på rad arrangerte Seniorgruppa tur til fjells  3. – 7. september 2017. Denne gang med 58 deltagere til Spidsbergseter (950 moh) på Venabygdsfjellet på grensen mot Rondane. 11 av turdeltagerne har vært med på samtlige turer og fikk medalje under avslutningsmiddagen.

Spidsbergseter var et godt sted å være med god kapasitet, mye god mat, innendørs fjellbad og hyggelig musikk om kveldene. Terrenget passet oss også bra, med mulighet til å velge mellom moderate toppturer eller turer i mer flatt lende.

Første turdagen opprant med fint turvær, og de fleste gikk over Flaksjølihøgda som ligger i nærheten av Spidsbergseter. Fra toppen på 1112 moh gikk turen videre innover fjellet og ned en dal med fin utsikt mot Flaksjøen og tilbake til Spidsbergseter, en tur på ca. 8 km. Noen av de sprekeste la veien tilbake rundt Flaksjøen, en runde på ytterligere 6 km.

Andre turdagen kom tåka sigende med fuktig vær, men vi lot oss ikke skremme og la i vei over Veslefjell 1034 moh og videre innover til Dørjuvet, en trang, dyp dalkløft, nærmest en canyon - veldig spektakulært! Her inntok vi dagens lunsj. På tilbakeveien fikk noen med seg enda en naturopplevelse, de 3 fossene i Myfallet.

Tredje turdagen var nokså lik den forrige hva været angikk, og de som hadde tenkt å bestige fjellet Muen på 1424 moh forlot denne tanken. Alle gikk i stedet inn til den ubetjente turisthytta Gråhøgdbu hvor lunsjen ble inntatt i hytteveggen eller innendørs. En fin tur på ca. 8 km i lett terreng og med vakre høstfarger. Tilbake på hovedveien var vi så heldige å bli hentet av bussen vår.

Været til tross har turlederne, Liv Simensen og Berit Pinås, inntrykk av at årets fjelltur ble veldig vellykket. Ingen uhell og bare blide deltagere. I tillegg til 3 fine turdager ble det også tid til en tur innom Ringebu Stavkirke med kultursenteret Ringebu Prestegard. Her var Vebjørn Sand fra Hvaler en av hovedutstillerne. Vi besøkte også den vakre, lille barokkirken Sollia kirke fra 1734 nede i dalen på den andre siden av Venabygdsfjellet.

Skrevet av Magne Kværum 17. september 2017