På kryss og tvers i Hafslundskogen

Søndag 8. april hadde Tur&kultur årets første tur,  «På kryss og tvers i Hafslundskogen». Gruppa sin første tur på Spjærøy denne våren måtte dessverre avlyses p.g.a. vanskelig «føreforhold». Vinteren har vært lang og krevende for turfolket, og denne turen i Hafslundskogen burde kanskje også vært avlyst p.g.a. snø og is i løypene.

Etter hvert som starttiden nærmet seg, «rullet det inn» overraskende mange turglade fra alle retninger. Hafslund kirke som var møtestedets nærmeste nabo hadde barnedåp denne dagen. Jeg tror det var nesten like mange tur-kledde som festkledde som ankom de respektive parkeringsplassene. Da kirkeklokkene stilnet ønsket turlederen velkommen til 30 tur-kledde, hvorav 5 var med på en DNT-aktivitet for første gang!!!

Vi dro avgårde noen hundre meter på fortau før vi startet på løypene inne i Hafslundskogen. Turlederen hadde valgt ut løyper på østre/nordre del av skogen da disse løypene normalt er litt tørrere å ferdes på i vårløsningen. Underlaget var stedvis krevende, men turgruppa gjennomførte med stil og smil.

På denne turen hadde vi gleden av å ha med Sigrun Svartedal og Gunnhild Ristesund «på laget». De er jo som kjent henholdsvis leder og gruppeleder i DNT-Nedre Glomma og Tur- og Kulturgruppa. De benyttet anledningen til å fortelle litt om DNTs 150 års jubileum, DNT-organisasjonen, Toppturprogrammet i jubileumsåret, Østtorp-hytta, DNT-appen «UT.no» med mere.

Etter 3,5 time i Hafslundskogen, inkludert en kort kaffepause underveis, var alle tilbake til ventende biler og sykler.

Best av alt: alle hadde kommet seg helskinnet gjennom stedvis krevende underlag uten uhell!!

Johan Fjærestad – turreferent og turleder

Skrevet av Magne Kværum 11. april 2018