Kulturhistorisk kart over Kråkerøy og Kjøkøy

Prisen er kun kr. 100,- for et veldig bra kart med en mengde interessante historiske og andre opplysninger. Finn M. Göransson og Halvor Sødal har arbeidet i flere år med de forberedende arbeidene, mens selve kartet og illustrasjonene er tegnet av Lars Ole Klavestad.

Kartet får du kjøpt hos:

• iSarpsborg, medlemskontoret, Sarpsborg

Arbeidet i marka med opparbeiding og rydding av nye traseer, vedlikehold av gamle stier, merking, oppsetting av skilt og stolper m.m. utføres på dugnad av foreningens egne medlemmer, men alle er velkommen til å delta.

Kyststien på Kjøkøya

Merkingen av kyststien på Kjøkøya er ferdig slik at det anbefales å starte der. Parker ved skilt til Skams Klove, gå opp gjennom klova og følg sti rett fram ned til Ekebukt hvor det er fin rasteplass og badeplass med sandstrand. Eller kjør helt syd på Kjøkøya og ta til venstre ved Puttesundbrua, følg kjøreveien fram til Kjøkøy fort og parker der. Gå tilbake på kjøreveien og følg blåmerket løype inn til venstre først i bakken. Følg stien rundt hele Kjøkøy (5,6 km). På Tangodden lengst i nord er det fin rasteplass med utsikt mot byen. Kyststien på Kjøkøy ble åpnet søndag 3. juni 2012.

Kyststien på Kråkerøy

Kyststien på  Kråkerøy, som i alt vil bli på ca. 30 km, ble åpnet søndag 7. oktober 2012.

I 2011 åpnet FMV "Værstestien" - en km: 2,5 – 3 lang sti fra gangbroa nordvestover langs Glomma. Deler av dette området har til nå ikke vært tilgjengelig for publikum.