Sjekkliste før du drar fra hytta

Foto: Mari Stephansen

•    Sikre at det er nok såpe/hånddesinfeksjon og tørkepapir tilgjengelig ved alle håndhygienestasjoner og toaletter: Gi beskjed til foreningen som eier hytta om noe mangler.

•    Kjenn anbefalte håndvaskrutiner og hostehygiene

•    Søppel tas ut jevnlig og poser fjernes, tas ut av bygget i lukket pose. Vask søppelbøtta utenpå ved synlig søl.
Bruk avfallsbøtter.

•    Kjøkken: Bruk engangskluter og kjøkkenpapir. Oppvask av dekketøy og bestikk med oppvasksåpe og lunkent vann.
Hell kokende vann over oppvasken til slutt. Lufttørk eller tørk med papir.

•    Rengjør kjøkkenet, inkludert oppvaskbørsten, med klorvann eller såpevann. Vask kjøkkenet før du vasker andre områder.

•    Spisebord vaskes med såpe og vann etter bruk.

•    Klorvann blandes i følgende forhold: Husholdningsklorin 1.25 dl (en liten kopp) : Vann 5 liter​​​​​​​

•    Tørk over daglig med såpevann eller klorvann, evt desinfeksjonssprit på:
o Kontaktpunkter som berøres hyppig: Kraner, vannbøtter, vannøser, skrukorker på vannkanner, 
håndtaket på kaffekjelen, komfyrbrytere. Håndtak: På alle dører og skapknotter.
o Berøringsflater: Vurder hvor berøring med fingre foregår flere ganger daglig.

•    Toalett: Håndvask/servant, do, speil, dispensere, dørhåndtak og evt dolokk-/papirholdere, håndtak på dobørster.
Vask med klorvann.

•    Utvask: Ved avreise. Vask alle punkter over, kjøkken, toalett og gulvet. Legg gulvfille i klorvann i 10 min etter bruk. Hell kokende vann i vaskevannsfat for rengjøring, eller 10 min klorinvann, skyll etterpå.

•    Gjester tar med søppel hjem.