RONDANE med DNTung

24. juni kl. 08:00
30. juni
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Sol, Sommer, Tur, Finvær, Vestlandet, Rondane, Fjelltur, Dntung
DNT Indre Østfold, DNT Nedre Glomma , DNT Vansjø , Tistedalen Friluftslag
Dovrefjell, Rondane (se kart)
UNG2111

Som Norges første nasjonalpark passer det utmerket å starte sommerferien i nydelige Rondane. Her kan en oppleve hvordan naturen endrer seg når man går igjennom frodige daler på veien mot Rondanemassivet med de steinete høye toppene. Hyttene er koselige og maten er god, som gir et godt grunnlag for hyggelige samlinger og kortspill om kvelden.

Turen er i snilt terreng som skulle passe for de fleste. Rondane er et flott utgangspunkt for å begynne å gå i fjellet, og for deg som nyter å vandre i fjellheimen. Det er lagt inn en ekstra dag på Nedre Dørålseter hvor det vil være mulighet for å gå på en topp for de som ønsker det. Alle hyttene er betjente.

24/6 – Tog fra Oslo S til Hjerkinn. Fra stasjonen er det bare 1,5 time å gå til Hageseter hvor vi skal tilbringe natten.

25/6 – Denne dagen skal vi krysse Dovre nasjonalpark. Det tar oss 5 timer å gå fra Hageseter til Grimsdalshytta i lett terreng.

26/6 – Fra Grimsdalshytta går turen opp fra frodige Grimsdalen over til Haverdalen. Når har kommet oss over til Haverdalen skal vi gå opp og igjennom steinete og ville Dørålglupen, og videre ned til Nedre Dørålseter. Denne etappen vil ta 6 timer, og vil gi oss det første skuet til Rondanemassivet på turen.

27/6 – Vi tar en ekstra dag på Nedre Dørålseter. Dette gir oss muligheten til å utforske toppene i nærområdet.

28/6 – Ferden videre på 7 timer tar oss gjennom trivelige Langglupdalen på veien mot Bjørnhollia. Denne dagen vil ta oss gjennom de mest sentrale delene av Rondane med mektig fjellmassiver på hver side av oss. Mens når vi kommer til Bjørnhollia vil vi oppleve det frodige landskapet rundt Atnasjøen.

29/6 – Fra Bjørnhollia går ferden mot Rondvassbu igjennom Illmanndalen med flere flott små vann. Dagens etappe tar oss 4 timer.

30/6 – Vi forlater Rondane og Rondvassbu og går på grusvei i 1,5 time ned til Spranget der vi vil bli plukket opp i buss og kjørt til Otta, der vi tar toget tilbake til Oslo S.

PRIS               kr. 3 600 - inkl. reise fra Oslo S og tilbake dit, samt kost/losji fra middag dag 1 og til frokost/nistepakke dag 7.
                        Prisen gjelder for medlemmer i DNT. Om du ikke er medlem, er prisen kr 6600.-

Deltakere      fra 13 år