HARDANGERVIDDA med DNTung

DNT Indre Østfold, DNT Nedre Glomma , DNT Vansjø , Tistedalen Friluftslag
Hardangervidda (se kart)
UNG2112

Vi tar oss en pause fra hverdagens stress og mas og reiser en uke til fjells. På Hardangervidda søker vi ro i sjela, klarhet i toppen og matthet i kroppen. Vi skal nyte hverandres selskap og naturens praktfulle utsikt. Ta på deg turskoa og pakk tursekken, inviter med en venn eller skap nye underveis. Mellom selvbetjente og betjente hytter byr "vidda" på variert terreng mellom utallige fiskevann, eldgamle kulturminner og frodige daler.

Dag 1: Vi tar tog fra Oslo til Geilo og buss til Fagerheim. Herfra er det i underkant av 2 timer å gå til Krækkja, DNT's første hytte på Hardangervidda i 1879; en stor betjent hytte med utsikt mot Hallingskarvet.

Dag 2: Det er drøyt 4 timers gange forbi tjern og steinrøyser. Litt stigning tidlig på dagen, så rolig nedstigning gjennom Kjeldedalen til Kjeldebu, ei sjarmerende selvbetjent hytte der man kan skimte den mektige Hardangerjøkulen og brefallene fra denne.

Dag 3: Litt mer krevende tur i dag, nesten 6 timers gange som starter over elver, gjennom kratt og over våte myrer før vi går opp østveggen av Storaberget. Deretter fortsetter vi gjennom Hallingspranget og forbi Grønenuten før vi går bratt nedover gjennom tregrensa ved Gryteskarsete og helt frem til Liseth Pensjonat og Hyttetun som ligger idyllisk til ved Vøringsfossen.

Dag 4: Det er igjen på tide å bevege seg opp fra tregrensa. Vi starter et lite stykke på vei før vi tar av på sti og går broa over Bjoreio og videre oppover lia gjennom Skitsete. Oppe ved Fogerlia går stien nedover igjen mot dalen ved Berastølen. Videre forbi Djupsgili, vestover gjennom skog og opp  langs elva Veig og over bro til Vivelid. Dagsetappe på ca. 4 timer.

Dag 5: Så skal vi videre til den selvbetjente hytta Hadlaskard. Vi krysser Veig igjen og går mot Fjotdal. Passerer Hedlo etter to timer. Følger Veig og opp Hadlaskardhalsen og ned til et gammelt stølstun - og bort til hytta.Totalt 4,5 timers gange i dag.

Dag 6: Vi vandrer videre mot nord-vest over Skinfjellet og ned til Fogerli. Så går vi via Fagradal og til Skinnabu. Så går det vestover forbi Langavatnet og Lonavatnet og ned til Stavali som er en stor og delvis betjent hytte. Ca. 6 timer.

Dag 7: Den siste dagsetappen er på ca. 7 timer og går vestover ved foten av Randinuten, opp gjennom Grøndal, nedover svaberg i Vierdalen og etter hvert bratt ned Reinsbrekkene og Nykkjesøy der vi får nydelig utsikt not Søtefossen og Nykkjesøyfossen, og senere Nyastølfossen. Deretter noen kilometer i duftende furuskog før turen avsluttes med 4 km på vei og ender opp ved Kinsarvik Fjordhotell i Hardanger.

Dag 8: Vi tar buss fra Kinsarvik til Geilo, og toget videre til Oslo S

PRIS               kr. 4 400 - inkl. reise fra Oslo S og tilbake dit, samt kost/losji fra middag dag 1 og til frokost dag 8.
                        Prisen gjelder for DNT-medlemmer. Om man ikke er medlem er prisen kr 7.800.-

Deltakere      fra 16 år