Avlyst Kyststien del 3, Moss - Son

Fellestur

Fra dato
16. april kl. 17:00
Til dato
18. april
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Helgetur, Ungdomstur
Arrangør
DNT Vansjø
Turområde
Oslofjorden (se kart)
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. på grunn av koronarestriksjoner.

Moss har et mangfoldig industri- og handelsmiljø, kunstgallerier og variert natur. Bare 10 minutters gange fra gågata i Moss befinner vi oss på Jeløy, som mange kaller «Oslofjordens perle». Øya er kjent for sitt rike kulturliv og herregårdslandskap, men øya burde vel egentlig være like kjent for sine geologiske underverk.

Dato: 16.04 – 18.04

Turstart: Oppmøte på parkeringen ved kyststien på Framnes på Jeløy kl. 17.00.

Aldersgruppe: 16-30 år.

Turbeskrivelse:

Dag 1. Med Framnes som utgangspunkt for siste del av kyststiturene går vi rundt Reiertangen, Reierbukta, forbi Albystranda og til Bredebukt. Med fantastisk utsikt overfjorden fortsetter vi mot Stalsbergret og rundt rundt sydspissen av Jeløy til Kasekilen. Camp settes her for kvelden og matlagingen blir satt i gang. Solnedgang over Guldholmen og Oslofjorden er hva vi kan ønske oss. 

Dag 2. Sammen med soloppgang over Vestfold og bølge sus kommer motivasjonen til å fortsette turen over Hesteberget og over Trodvik- og Refsnes-stranda. Til Rambergnebba, Fuglevikbukta, Sørstranda, forbi Nes camping og retning Munkestein. Rundt nordre Jeløy til Kongshavn og retning Kjellandsviktangen. Dette blir da dagens endestopp. Matlaging, avslapping, spill og kos skaper kveldsstemningen.  

Dag 3. Med mål i sikte pakker vi sammen camp og setter kursen mot Rosnestangen og kanalen. Langs kaia mossesundet og retning Mosseskogen og Molbekktjern og Kambo og Kulpeholmen. Som en bonus på turen kan de som øsker å bli med videre til Son gjøre det. Her avslutter vi turen med en is.

Mat: Grunnet Corona må du stille med mat til turen selv. Det innebærer frokost, lunsj, middag og evt. snacks.

Utstyr: Ta med sovepose, liggeunderlag og telt/hengekøye, gode sko, varmt nok tøy, et skift, regntøy hvis det blir aktuelt, mat og spisesett, toalettsaker, drikkeflaske, pakke til dels vanntett er alltid lurt,…

Pris:  Kr. 100.- for DNT medlem/Kr. 400.- for ikke-medlem

Turledere: Robin Martens Simonsen tlf. 99434297 og Frida Sølvsten tlf. 97640858

Vi tar forbehold og ser an smittesituasjonen om vi kan gjennomføre turen.

Avbestillingsregler:

14-4 virkedager før avreise: arrangøren beholder 50 % av arrangementets totalpris.

3-0 virkedager før avreise eller ved manglende frammøte: arrangøren beholder 100% av arrangementets totalpris.

 

 

Kyststien del 3, Moss - Son

Moss har et mangfoldig industri- og handelsmiljø, kunstgallerier og variert natur. Bare 10 minutters gange fra gågata i Moss befinner vi oss på Jeløy, som mange kaller «Oslofjordens perle». Øya ...

Kontaktinformasjon:

  • Robin Martens Simonsen
  • Tlf. 99434297

Turledere:

  • Robin Martens Simonsen
  • Frida Sølvsten