DNT Nedre Glomma medlemsmøte

Medlemsmøte - Litteraturhuset
Medlemsmøte - Litteraturhuset Foto: Ellen Kokkim

DNT Nedre Glomma har hatt medlemsmøte på Litteraturhuset i Fredrikstad. Det ble et spennende og interessant foredrag av Anne Sverdrup-Thygeson, professor NMBU og vitenskapelig rådgvier for NINA .

DNT Nedre Glomma hadde medlemsmøte, 20 november, på Litteraturhuset i Fredrikstad. Det møtte opp ca 50 personer for å høre Anne Sverdrup-Thygeson fortelle om insekter og deres betydning for naturen og for oss mennesker. Det ble en morsom og lærerik kveld med mye spennende fakta om insekter. Vi fikk også vite at antall insekter minsker drastisk og det ble stilt spørsmål hva vi mennesker kan gjøre for å hjelpe insektene  - et tips, er å ha et litet hjørne i hagen som er litt "uryddig" og ikke klippe plen så ofte. Da trives insektene som best.

Neste gang du er på tur - gå en saktetur og bøy deg ned, løft på en stein, se under barken og du vil garantert finne noen insekter som bor der. Tenk da, at kanskje gjør denne lille insekten, akkurat når du ser på den noe stort for vår felles natur.

Vil du vite mer så får du her to lesetips, begge skrevet av Anne Sverdrup-Thygeson:

Insektenes planet

Insektenes hemmelighet (barnebok)

God tur ut i naturen og finn en spennende insekt!

Skrevet av Anna-Boel Andersen 21. november 2019