DNT med gratis, digitale ferskingkurs

Denne sommeren skal mange nybegynnere ut på tur. DNT lanserer derfor digitale ferskingkurs!

- Sommeren ble ikke helt som planlagt, men Norge er heldigvis et nydelig land med mange muligheter for flotte opplevelser. Vi håper at disse digitale friluftskursene vil gjøre det enklere for folk å planlegge sommerferien, og få en fin, trygg og spennende friluftsopplevelse, sier kursansvarlig i DNT, Tina Skare. 

4 av 10 er sikre på egne ferdigheter på kart og kompass, viste en undersøkelse gjennomført av Opinion for DNT i 2019. DNT håper at de digitale ferskingkursene vil øke kunnskapen blant folk flest. 

-  Kunnskapen har gått litt i glemmeboken, og vi har gjort oss avhengige av elektroniske hjelpemidler. Mobiltelefon og GPS er blitt en del av manges utrustning på tur. Men velger du å stole blindt på teknologien kan du risikere å plutselig ikke vite hvor du er eller hvor du skal, sier Skare. 

Alt du trenger å vite 

De digitale ferskingkursene består av flere små kurs, som samlet skal gi kompetanse, tips og triks til hvordan drive enkelt friluftsliv. Kurspakken består av seks moduler og er helt gratis. 

Modulene tar blant annet for seg turplanlegging, kart og kompass og hvordan du sover ute for første gang. De gir også en innføring i allemannsretten og sporløs ferdsel.  

- Kursene er for alle, men retter seg mest mot de med ingen eller lite erfaring med friluftsliv. Alle kursene baserer seg på turer i lavlandet. Vi tror dette gir et godt grunnlag for å ta skrittet ut, og kanskje til og med overnatte ute for første gang, sier Tina Skare. 

Senker terskelen 

DNTs medlemsforeninger arrangerer hvert år 18 000 turer og aktiviteter. Håpet er at de digitale ferskingkursene skal inspirere flere til å komme seg ut i naturen.  

- Kursene gir en forsmak på veldig mye mer man kan lære seg i DNT, og det vil forhåpentligvis gi flere mot til å ta det første steget ut. Målet er å gi kunnskap og informasjon for å kunne planlegge turer, og senke terskelen for å drive med friluftsliv. Vi håper kursene vil bidra til at flere kan få en flott, trygg og opplevelsesrik sommer i eget land, sier Tina Skare. 


Foto: Marius Dalseg Sætre