Nå kan du leie Østtorphytta

Foto: Thomas Andersen/VIKEN FOTO VIDEO

Endelig kan vi tilby Østtorphytta for utleie igjen, men du må forhåndsbestille plass for å kunne bruke den.

For å kunne åpne Østtorphytta er det svært viktig at man kan spore smitte, det betyr at vi må vite hvem som bor hytta. Det er også begrensninger i hvor mange som kan besøke hytta samtidig. Derfor er booking av hytta avgjørende. Det er ikke mulighet for drop-in og dagsbesøk.

Hytta er åpen for booking tom. desember 2020.

Pris, leieperiode og gruppestørrelse

Hytta kan leies en eller to netter – kun fredag til søndag. Kun et besøk per helg.
Hytta har karantenetid mellom hvert besøk – 72 timer.
Utleie av hytta skjer etter smittevernmyndighetene sine anbefalinger kun til familier eller grupper man har tett kontakt med.

Et reisefølge består av maksimalt fem personer, unntatt for personer som lever sammen til daglig i samme husstand.

Alle som ikke bor i samme husstand, må holde en meter avstand. Denne regelen gjelder så lenge dette er rådet fra myndighetene.

Booking

Du må være medlem for å booke Østtorphytta, medlem kan ta med seg ikke-medlemmer på overnattingen. Det gjelder egne priser for ikke-medlem.

Booking av hytte gjennomføres ved å kontakte DNT Nedre Glomma, send en e-post til nedreglomma@dnt.no. Vi besvarer henvendelser så raskt vi kan.

Ved booking må navn, medlemsnummer og antall oppgis. På vår ubetjente hytte kan du booke en natt eller to netter for et reisefølge på inntil fem personer. Et reisefølge består av maksimalt fem personer, unntatt for personer som lever sammen til daglig. Det er lov med flere hvis alle er fra samme husstand.

Når du fått bekreftet at hytta er booket – må betaling skje innen 3 dager.

• Avbestilling frem til 10 dager før oppmøtedag gir rett til full refusjon.
• Avbestilling 9-5 dager før oppmøtedag gir rett til 50% refusjon.
• Avbestilling som gjøres senere enn 5 dager før oppmøtedag gir ingen rett til refusjon.​​​​​​​

Sjekk før tur og etter opphold

Før du reiser på tur, har vi laget en liten sjekkliste vi ber deg lese igjennom. Den sier blant annet at du må ha med eget sengetøy til oppholdet, som må være vasket på 60 grader før du drar, og du må ha med egne engangs våtservietter.  Du kan også bruke egen lakenpose eller sovepose. Viktig er at du tar med deg eget dynetrekk til puta!

Etter opphold er det alltid viktig å vaske godt ut etter seg! En god utvask er spesielt viktig i disse dager, for å trygge neste besøkendes opphold og hindre smittespredning. Derfor har vi også for dette laget en egen sjekkliste, dere som besøkende kan følge. Det finnes også god informasjon på hyttene.

Østtorphytta er vasket, utstyrt med ekstra rengjøringsmidler, informasjonsplakater om rutiner for hygiene og rengjøring er satt opp på hytta. Vi vil også ha jevnlig tilsyn, for å sjekke at renholdet blir ivaretatt på best mulig og nødvendig måte.

Kan jeg dra?
Føler du seg syk, skal du ikke legge ut på tur. Hold deg da hjemme og ta turen senere! På Folkehelseinstituttets sider, kan du finne en oversikt over symptomer hvis du mistenker du er syk samt annen nyttig informasjon ift korona.
Skulle man mot formodning kjenne at man blir syk underveis på tur, er det viktig å iverksette tiltak for å isolere den syke personen frem til hjemreise.

Vi oppfordrer ellers til de normale råd og tiltak for å stoppe smittespredning som
- god håndhygiene
- host/nys i papirhåndkle eller armhulen
- unngå å røre deg ved ansiktet og øynene

Vi ønsker deg en god hytteopplevelse.

VELKOMMEN til Østtorphytta!