Høstferie

Foto: Marius Dalseg Sætre

Klar for en aktiv høstferie med frisk luft og vakker natur på alle kanter? Vi har tipsene for deg!

Nærtur

Nærturen er den kronglete stien som tar av rett borti veien, den hemmelighetsfulle skogen og de furukledde åsene. Nærturen byr på pustepauser i hverdagen og gir små glimt av lykke - og det gjør den enda viktigere enn de lange turene i fjellet. Og nærturen slutter aldri å overraske. Enten det er et råddyr som løper foran deg på stien, en lysning i skogen du ikke har oppdaget før, eller synet av den sene kveldssola speiler seg i tjernet - nærturen byr på små lommer av lykke i en ellers travel hverdag.

Dagstur til Rødshue på Hvaler

Kom tett på naturkreftene. Prøv en tur til Rødshue på Kirkeøy under høstferien – da har du mulighet til å oppleve sjøen enten i fantastisk høstsol eller i blåst og kanskje også i regn. Rødshue inngår i den landbaserte Ytre Hvaler nasjonalpark. Her finner du en Skulpturpark som kan være gøy å oppdage sammen med barna. Fem steinskulpturer som er plassert i et område med rester etter gammel steinhoggerivirksomhet. La barna være med på å undres over skulpturene – former og materialer. Muligheten er stor for å få fine og spennende bilder.

Kjør ut til Kirkeøy – gjennom Hvalertunnelen - ta til høyre rett etter tunnelen på vei merket Rødshue – etter ca. 1 km. finner du en liten parkeringsplass – derfra går det merket sti. Se flere turforslag her! ​​​​​​​

God tur!

Tur til Østtorphytta

Man trenger ikke dra så lang for å besøke en DNT-hytte. Østtorphytta ligger i skoglige omgivelser i Sarpsborg, på grensen mot Rakkestad. Dette er en ubetjent hytte som eies av DNT-Nedre Glomma. Her kan du som medlem overnatte, gå turer i området og nyte stillheten. Er du ikke medlem er du likevel velkommen til å ta kaffen ved hytteveggen og bruke uteområdet rundt hytta.

Grunnet den ekstraordinære situasjonen med covid -19, kreves det at gjester bestiller på forhånd og følger smittevernreglene. Hytta er kun tilgjengelig for opphold og overnatting i helger. Les mer om Østtorphytta her!

Foto: Thomas Andersen/VIKEN FOTO VIDEO

Lek og moro på tur

Har du tenkt på hvor mange dyr som kravler og kryper under beina dine, i trærne du går forbi eller som flyr over hodet ditt? De fleste av oss har litt ekstra tid i ferien. Bruk den på å gå på insektjakt! Se etter biller, mark eller edderkopp. Ha med mobiltelefon, let opp det du tror det er og lær noe nytt! Lag ditt eget skjema utfra hva du finner, og lag deg turbingo til neste gang. Lytt. Hvor mange ulike typer fuglesang hører du? Hven er best på å etterligne dem? Hva slags dyrespor ser du? Katt? Hest? Elg? Flere leker og aktiviteter finner du her!

Turbingo

Print ut eller tegn sjølv, ta med blyant og kryss av etterkvart som de finn tinga på bingobrettet.

Tur-appen KulTur

Laget for barn mellom 4 og 12 år der man registrerer turlengde og får poeng for aktiviteter. Den passer både for de som har vært mye på tur, og de som er ferske i friluftslivet. Aktivitetene har ulik vanskelighetsgrad. Man får blant annet poeng for å klatre i trær, plukke søppel, spise mat ute, lage barkebåt, overnatte i telt og sjonglere med kongler, og du kan gjøre hver aktivitet mange ganger. Gratis både for iPhone og Android. Nå er endelig Androidversjonen i Google Play! Du finner den her.

Turboklubben i Lysefjorden på insektjakt og insektkappløp. September 2019.
Turboklubben i Lysefjorden på insektjakt og insektkappløp. September 2019. Foto: André Marton Pedersen

Skrevet av Sara Petterøe Jacobsen 24. september 2020