Nærturer forslag

Her finner du litt turforslag til nærturer. Har du et enkelt turforslag? Send en tekst og bilde til nedreglomma@dnt.no

Foto: Sigrun Svartedal

Tur i Kjerringåsen

Det finnes så utrolig mange muligheter til å velge turer nærmiljøet, i kommunen der du bor eller hos naboen! Her et et forslag som anbefales.

Hvis du vil ta turen litt utenom de mest «trafikkerte» rutene kan vi anbefale turer i Kjerringåsentraktene, med start fra Kjerringåsen skisenter (følg rv114 fra Tunevannet mot Skiptvet,ca 14 km) Her er god parkering.

Kjerringåsen skisenter er fint utgangspunkt i  merket løype til Sætretjern over Kallsåsen på sti/skogsvei, en runde på ca.4,5 km (noe kupert) eller du kan forlenge den om Svarttjern til ca.7km.

Kart og skilting gir deg også muligheter til velge flere alternative turer i området

Kart over området er nylig utgitt og gjort i samarbeid med DNT Vansjø, Trøsken il og DNT Nedre Glomma. Du kan kjøpe kartet på vårt kontor i Torvet 5, for kr 150

God tur!

Tur i Varteig

Hvis du ikke har vært i Varteig på tur tidligere bør du absolutt ta en tur i Sarpsborgs nordligste område.

Om du kjører til Varteig kirke er det fine turmuligheter i merkede løyper.

Parker på parkeringsplassen ved kirken, og gå tvers over veien inn i Varteig ils lysløypetrase. NB! Sjekk om det er gudstjeneste før du bruker kirkens parkering.

Her er mange muligheter Løypene går i på sti /lysløype i terrenget syd/øst for kirken. Traseene er godt merket med skilt med lengdeanvisning og mange muligheter til korte eller noe lengre runder. Om du ønsker kan du følge stiene sydover til Hasle/Nipa.

God tur!

Foto: Sigrun Svartedal

Tur fra Harehjellhytta, Agnalt

Dette området er kanskje mest kjent for vinteraktiviteter med lysløype og kunstsnø, men har mange merkede stier og fine fotturer.

Om du kjører til Trøsken ils klubbhytte Harehjellhytta, finner du en rekke turmuligheter (følg rv 114 fra Tunevannet til Trøsken bru og kjør 1km mot Slangsvoll og følg skilt til Harehjellhytta. Følg bomvei (bommen låses ikke) og parker ved Harehjellhytta

Her kan du gå med barnevogn til Sætretjern, du kan gå til Sarpsborgs høyeste punkt Gastgiveren, og du kan følge merket løype i Harehjellrunden, Stanghusrunden . Mulighetene er mange!

Det er nytt kart for området utgitt i samarbeid med DNT Vansjø, Trøsken il og DNT Nedre Glomma

Kartet kan kjøpes for 150 kr.på vårt kontor i Torvet 5, Sarpsborg.

God tur!