Østtorphytta

Foto: Thomas Andersen/VIKEN FOTO VIDEO

Du kan booke Østtorphytta, men du må forhåndsbestille plass for å kunne bruke den.

Østtorphytta ligger i skogen i Varteig, i Sarpsborg kommune. Hytta er lys og trivelig og har gode fasiliteter. Den er omgitt av velstelte gressplener, bålplasser og gapahuker. I åsen rett ovenfor hytta er det bygget en kjempefin klatreløype! Her kan store og små boltre seg. 

Ankomst til hytta fra parkeringsplass ved RV 22, avkjøring Knatterudfjellet. Herfra kan man velge blåmerket skogssti, eller gruset traktorvei. Begge alternaviter er omlag 2,5 km. Det er ellers mange flotte turstier i området, med utgangspunkt i hytta. Skogen rundt er dels åpen furuskog med mye bær om høsten, dels dype granskoger med grønn mosebunn.

For å overnatte må man bestille sengeplass. Hytta er kun tilgjengelig for én gruppe av gangen. Det betyr at den som booker hytta har den for seg selv. Det er da ikke mulighet for drop-in eller dagsbesøk inne på hytta, men gapahukene og uteområdet er åpent for alle. Dette gjelder fram til 1. juni 2022.

Les mer her!

Les beskrivelse av hytta på ut.no

Dette er en ubetjent hytte, låst med DNT-nøkkel. Som de fleste DNT-hytter er det "alltid plass", men større grupper bør reservere på medlemskontoret, 400 23 137 , nedreglomma@dnt.no.

Vil du unngå full hytte når du tar turen, sjekk kalender over gruppereservasjoner:

Bidra?

Det er fortsatt dugnadsoppgaver å gjøre på Østtorphytta.

Lurer du på noe når det gjelder dugnad kan du kontakte Ole Jørgen Hommeren. Han treffes på 976 84 110 eller hommeren@online.no

Aktivitetsløypa på Østtorp

Nå er løypa åpen til fri bruk for alle - alle dager i året. Velkommen!


Historien

Les mer om historien og byggeprosessen med Østtorphytta.
​​​​​​​
Historien til Østtorphytta
Byggeprosessen med Østtorphytta 2016